tisdag 2 december 2008

Islas Canarias


Kanarieöarna kommer att passeras i eftermiddag. Det märks att vi är på väg söderut, det blir varmare och varmare för varje dag som går, och det lär inte sluta än på ett tag. Fortfarande en viss dyning på någon meter in på Sb låring. Man vaggas lätt. Till och med solen har börjat titta fram så smått. Var det så den såg ut?
Det har kommit upp ett anslag från Kung Neptun om att alla med ekvatorcertifikat måste visa upp dem för Befälhavaren. Det har nu gått så långt att vissa besättningsmedlemmar har satt sina fruar där hemma i arbete med att hitta dessa gamla papper någonstans, och faxa ut en kopia till båten. Tydligen har det varit problem med illegal entrys även hos Kung Neptun, för enligt ett telex som kom idag är det hårdare regler frå 1:a December. Vi får väl se vad som händer...
Johhny Cash - "Flesh and Blood" i bakgrunden

1 kommentar:

Anonym sa...

Tjena Peter, blir val skont att komma ner pa varmen ett tag for du har ju mojligheten att ga in i air con kontrollerade omraden da det blir for "hett" denna mojlighet galler ju inte for maskin folket! Hoppas Lone mar battre o kan borja "njuta" lite av farden! Sticker till Curacao runt 12'e o ska mota upp vevaxeln nar den landar, den kommer fran Dubai dar den fatt sig en valbehovlig slipning/uppgradering. Ska bli intressant o se hur vi far ihop HM'en igen! Vi hores vad det lider Halsningar Hasse W.