måndag 24 november 2008

Äntligen loss


Usch! Många lärdomar kan dras från denna varvsvistelse, men det är inget jag kommer att trötta ut ev. läsare med. På fredagskvällen dockade vi intligen ut och förhalade till Nordhafen E. Dead ship. Ingen huvudmaskin som fungerade där inte. Det var visst några kopplingar som inte hade hunnits med att kopplas innan det var dags.

på lördagen sysselsattes besättningen med inställning av paneler på lastdäcken, lastning och alla möjliga andra saker som dagens moderna sjömän måste sysselsätta sig med.

På söndagskvällen blev det äntligen avgång. 2 bogserbåtar.

Ute i floden Weser kommer ett oroande meddelande från chiefen. Det visar sig att ett bärlager till propelleraxeln inte var draget. Illavarslande. Vi fick köra sakta ut och efter att lotsen lämnat gick vi ur separationen och drev medan maskingubbarna satte ihop eländet. 0230 i morse kunde vi äntligen sätta fart mot Zeebrugge och beräknas ta lots vid Wandelaar kl 19 i afton.

Bachman Turner Overdrive - "Not Fragile" i bakgrunden

1 kommentar:

Anonym sa...

Hejsan Peter, ja du en "Jul hemma" kan nog bade du o jag glomma! Vevaxeln till HM'en kommer inte till Curacao forran 10'e December. Sen tar det ju ett par dar att skruva ihop maskin igen. Sen ska den riktas upp noga mot reductions vaxeln sa att det inte hander igen! Raknar inte med att vi far ihop allt innan forsta veckan i januari. Vi hores och "simma lungt" halsa sambon ocksa.
Hasse W.