söndag 30 november 2008

Southampton


Snabba ryck över till Southampton från Le Havre. Snabba och snabba förresten, det är ekonomisk körning som gäller i dessa tider. Vi hade kallt räknat med en relativt tidig ankomst till Southampton. Det är bara ca 4 timmar lots - lots. Men det blåste stuvarna i Le Havre oss på. Det var inga som helst problem att dra ut på tiden. Sedan fick vi vänta på bogserbåtar i någon timme innan dessa behagade dyka upp.

Hursomhelst, förtöjda i Southampton 0300 näst morgon. Lastning påbörjades kl 0800.

Jag, chiefen och sambon passade på att gå iland en sväng. Det är trots allt sista gången på några veckor. Först besökte vi en uniformaffär som vi hade hört talas om, men det var en besvikelse. Vi hade hört att den skulla vara flera våningar stor och uniformer till allt och alla men det visade sig att det bara var ett hål i väggen och typiska britter som arbetar därinne. De fick inget bra betyg. Den som vill besöka deras hemsida går in på: www.miller-rayner.co.uk
Vi fortsatte istället vår landvistelse med att besöka julmarknaden och äta lite lunch på en mycket trevlig italiensk ristorante, Bella Italia.
Avgång på kvällen, men innan dess: Stowaway search/ISPS.
Fripassagerare är inte alltid de klyftigaste. De tar båten till Afrika istället för Amerika och liknande. Det finns hårresande berättelser om båtar i bolaget som hittat fripassagerare långt ute till havs, och det blir en dyr kostnad att bli av med dem. Man kan ju inte gärna slänga dem överbord även om man skulle vilja det. Vi hittade inga i alla fall, och avgick sent om fredagskvällen ut mot nya äventyr.
Mike Oldfield - "Foreign Affair" i bakgrunden

1 kommentar:

Anonym sa...

Står inte rederiet för era uniformer?