fredag 31 oktober 2008

TV-problem

Fan, man skall inte lyssna på amatörer. Det gjorde jag när jag renoverade för något år sedan, och skulle dra in nya antennkablar för tv. Enligt nördarna på Kjell & Co skulle det räcka med en splitter för att kunna dra in sat-tv till alla rum (med en mottagare på varje ställe, förstås). När vi nu äntligen skaffat en mottagare till visar det sig att jag blev totalt grundlurad.
Det är nämligen så (lekmannamässigt beskrivet) att satellitmottagaren sänder ut en ström i koaxialkabeln till parabolen, och har man en splitter på ledningen så vet inte parabolen vart den skall skicka signalerna med resultatet att man kan få några kanaler har och några där och ingenting stämmer. Det måste alltså vara en kabel från varje mottagare till satellithuvudet. Shit!
Upp med ny parabol och nytt satellithuvud och sedan 2 man i totalt 10 timmar för att dra nya kablar runt om i kåken. 64 m kabel blev det, och lite dosor och lite annat. Åsså gamla tv-antennen nedriven. Den är mitt projekt idag. Tippen gäller. Men oj vad stor den blev när den hamnade på backen.

Å regnet öser ned.

Guns'n'Roses - "Used to love her" i bakgrunden

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det var väl "piece of a kaka"för dej som är sttelit chef ombord

Anonym sa...

Har du inga matroser som kan hjälpa till?

Anonym sa...

Tjena Peter, såg på de syrliga kommentarerna att ingen tycker "synd" om dej. Håller med om att som amator ar man utelamnad till "experter" och det kanns ju inte bra då rådet tydligen var en bjorn tjanst! Ar nu i Curacao o vantar på ftge't som bogseras från Martenique. Var over Miami och hade ett mote med firman som ska slipa vevaxeln och "immigration officer" tog inte med mej det "ratta" passet med us visat i då jag åkte till Bergen for två veckor sen och hamnade på St Maarten istallet, jag kanske skull pluggat navigation istallet? I alla fall efter mycket snack så fick jag komma igenom nålsogat! Du kan val skicka ett mejl, har ny dator och inte fått med mej alla adresser. Vi hores Hasse W.

FIDELI sa...

.....för att lätta upp stämningen kommer här ett förslag:
använd den gamla parabolen som en rekordelig wok-panna, Du kan ju bjuda hela grannskapet......

Bra va hälsn. Fideli

Anonym sa...

Tazze:
Satelliten ombord är inga problem då allt är draget och fixat. Problemet var ju kabeldragningen. Men bra blev det - och dyrt. Suck
Bulten:
Inga matroser som man kan utnyttja här hemma. Det är tungt. Och givetvis spöregnade det hela tiden vi höll på utomhus.
Fideli:
Wokpannan ligger på tippen. Du får äta så att du klarar dig när du är i Kinaland, gumman