lördag 10 januari 2009

Brisbane


Brisbane, på det som kallas Australiens solkust, välkomnade oss med spöregn och stormbyar. Och givetvis frånlandsvind vid kajen. Hur gick detta till - och varför? Resultatet blev att vi var tvugna att knyta fast båten med alla tillgängliga snören vi hade ombord, samt att bogpropellern fick snurra under natten. Fastknutna kl 21.30 och sedan lossning fram till arla morgonstund. Agenten ursäktade sig och sa att vi skulle få ligga fram till kl 09.00 på grund av congestion på floden. Som om det gjorde något? Det är ju en riktigt human tid för en sjöman. Annars får vi anpassa oss till alla tider iland, och skall båten förhalas, eller liknande skall det helst göras när vi har rast.
Lika säkert som påven har rolig mössa - lika säkert kan man säga att avgången/ankomsten kommer att bli kl 08.00 (vår frukost), kl 12.00 (vår lunch) eller kl 17.00 (vår middag) eller som komplettering när som helst under kvällen och natten (när man skall sova). En avgång kl 09.00 är sålunda undantaget som bekräftar regeln.
Sator - "This Is My Life"

3 kommentarer:

KungenAvPeking sa...

Enligt vad du skriver, kan jag snabbt räkna ut att avgång anntingen blir en timme tidigare än sagt (08.00 - frukost) eller försenad med tre timmar (12.00 - lunch), allt enligt den trevliga "Murphys lag"..

Har själv haft mina duster med denne trevlige Muphy, han är en ständig följeslagare, som gör sitt bästa för att göra livet intressantare... ;)

/Björn

Anonym sa...

Och framför allt med 1:a tilläget på Murphus lag - Bara om det kan skada dig samtidigt!

Anonym sa...

Himla fint kort =)
Det där med regn & stormbyar lät inte helt fel då lone inte kan jobba på sin bränna =)
Vi syns den 6/6 om du e i land ;)
Kram