söndag 4 januari 2009

Fremantle - Melbourne

Ett litet förtydligand från tidigare inlägg (om varför undermänniskorna har så höga tankar om sig själv):
På frågan om varför vi måste deklarera alla värdesaker på tullhandlingarna blev svaret: "Om någon funderar på att rymma här." Jaha? Varför skulle jag vilja rymma till Australien? Ok, ärligt talat, jag har aldrig träffat någon som tycker illa om Australien som bor där, eller har flyttat dit. Klimatet är bra, och man fattar språket (även om dialekten är lite väl aussie - mate). Men att tro att alla vill till Australien bara för det - det är vad jag kallar att ha höga tankar om sig själv.
Och kommer man som sjöman till ett annat land får man väl finna sig i att bli hunsad överallt. Tänker lite på Egon där (se kommentar på föregående inlägg)...
Annars har det nya året varit tämligen omtumlade ombord: En besättningsman blev pappa för första gången och cigarrerna åkte fram i rökrummet så att brandlarmet gick, samtidigt som en annan besättningsman har fått hela sitt hem bortspolat på Filipinerna - men då går det plötsligt att over-rida alla myndigheter, för en avmönstring åt honom fixades på en kvart - fast det vet inte managementbolaget ännu. Men vaddå? De är ju inte livegna. Familjen är prio 1. Klart att han måste hem. Han kommer tillbaka i Japan om några veckor. Det blir också en överraskning för managementbolaget. Vad händer härnäst, månne?

Simple Minds - "I Travel"

3 kommentarer:

Lone på de sju haven sa...

Ja, det var mycket på en och samma dag!!! Att glädjas med en av killarna samtidigt som en av de andra killarna fått sitt hem bortspolat... Ja vad händer härnäst???

Anonym sa...

Tro det eller ej....jag är glad att du skriver igen även om jag är dålig på att kommentera.

Jonte jet

Led Zeppelin - Kashmir i bakgrunden

Anonym sa...

Aaaahhh! Kashmir... så jävla bra asså.....