fredag 5 september 2008

Galveston, Tx


Jaha, där blev det ett litet ofrivilligt bloggavbrott. Det var inte meningen, men jag hade så mycket att göra igår att jag inte hade tid.
Det började tidigt, upp kl 0400 och mumma till sig för ankomsten. Ingen vanlig människa stiger upp vid den tiden. Väl förtöjda kl 0630. Sedan börjar det....
Man får i princip lite öststatsvibbar när man ankommer USA med båt. Face-control med immigration, Agriculture letar äppelskruttar i papperskorgarna och givetvis Coast Guard Inspection. Vi hade ju väntat oss detta, och var väl förberedda. Vid 10-tiden kommer 2 herrar ombord och börjar gå igenom allt. Precis allt. Vartenda certifikat på fartyg och besättning. Och då blev det face-control igen för att se att fotografiet på certet överenstämmer med personen ifråga. Åsså lite övningar som grädde på moset. Nu skall erkännas att vi (jag) smorde på rätt rejält och var väldigt tillmötesgående. Givetvis hittade de några saker som de kunde klankat ner på om de ville, men tack vare det proffesionella bemötandet ombord och det fina skicket på båten så nöjde de sig med att verbalt påtala dessa brister. De var mycket proffsiga i sitt utövande och trevliga också. På det hela taget var det en lyckad Port State Control, även om man blir lite mentalt utmattad. Besättningen skall ha full cred för att det gick så bra som det gjorde. Det är faktiskt inte bara ett nöja att arbeta med dem - utan också en ära. Ibland kan man ju bli lite less, men så är det, och man är ju bara människa, trots allt.
Thin Lizzy - "King's Call" i bakgrunden

1 kommentar:

Anonym sa...

Du är förlåten att du inte bloggade i går :o)