onsdag 10 september 2008

Hemma


Arlanda

Avmönstringen i Manzanillo tog sin lilla tid. Efter att ha varit bortskämd med effektivitet har man plötsligt hamnat i Manana-land. Immigration fanns inte inne, så det var att sitta vackert och vänta till de behagade dyka upp igen. Därefter 3 timmar på asfalterade djungelstigar från ena sidan av landet till den andra innan vi kom till flygplatesen. Mina filipinska skeppskamrater fick bo på hotel över natten innan de skulle flyga hem.
Iberia som flygbolag betraktat måste spela i någon av de lägre divisionerna, för där var det inte mycket att skryta med - särskilt inte i ap-klassen. Och Madrids flygplats måste väl vara en av de sämst strukturerade flygplateser jag någonsin besökt . EVER! Man behövde i stort sett 3 timmar på sig för att hinna byta terminal. Och Spanair var inte heller något höjdarbolag att flyga med. Och numera blir det dyrt att bli tankad på planet, för ombord var ingenting gratis. Och stans sämsta växelkurs dessutom. Ingenting jag rekommenderar, men till slut kom jag hem.
Och det känns bra.

Sham 69- "Hurry up Harry" i bakgrunden

4 kommentarer:

Anonym sa...

Instämmer med att det känns bra, kanske inte bara bra utan UNDERBART att du är hemma igen :o)

Anonym sa...

Tjena Peter o valkommen hem! Att tanka på planet ar som du sager inte gratis numera i AP klass. Men ar bolaget så snålt att de faktiskt bokar er på AP klass vid tranatlantiska flygningar? De verkar då inte bry sig om besattningens halsa precis! Ska "hem over" imorr'n (torsdag) så vi kanske hors. Har en del avlanga saker hemma som du brukar vilja ha!. Vi hores, Hasse W.

Anonym sa...

Ha en skön ledighet:)i gamla svedala;)

Blue Peter sa...

Buisness ut och apklass hem är dealen - men bara på interkontinentala flygningar. Annars får man trängas.

Tack Wiwi :o)