måndag 18 augusti 2008

Hangö / Hanko


En mycket pittoresk liten hamn längs ned i västra hörnet på vårt östra grannland. Vi förtöjde nästan i fiskehamnen.
Tyvärr genomsyras denna lilla håla av de vanliga finska tjälfmoortstentenserna. Vackert men tråkigt. Ungefär lika upplyftande som Mariehamn med sina breda ödsliga boulevarder utan folk och en massa pittoreska träkåkar som kantar gatorna. Nere i södra änden av staden vid hamnpromenaden låg jättestora trävillor med groggverandor och snickarglädje.
Överstyrman, Sambon och jag tog en långpromenad ner mot tidigare nämnda trävillor, men vi vände strax efter Casinot (för ett sånt finns det också), enär nästa restaurang låg ytterligare tre kilometer bort efter stranden. Talludden, General Mannerheims gamla sommarställe. Som sagt, vi vände innan då blodsockret sjönk på de tappra vandrarna, och hungern började göra sig påmind. Tillbaka mot civilisationen (eller vad man skall kalla det) och en middag på HSF, Hangös Seglar Förenings restaurang i fritidsbåtshamnen. Dyrt, men gott. Egentligen spelar det ingen roll vad det kostar, för det är värt vad som helst att komma ifrån dånet från fläktarna ombord, oljelukten, och alla andra stressmoment.
Finnarna är ungefär lika långsamma på att lossa som de är snabba på att ta självmord, så avgången som var satt till kl 23:00 blev inte av förrän nästa morgon kl 06:00.
Stiff Little Fingers - "Alternative Ulster" i bakgrunden

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, det var skönt att komma i land en stund och maten var god likaså sällskapet :o) Puss och Kram