fredag 22 augusti 2008

Zeebrugge


Tredje anlöpet. Jag har fått vissa hintar om att vi har slagit rekord i antalet anlöp till Zeebrugge på en och samma kustresa. Belgien mottager oss med sedvanligt skitväder, blåst och regn.
Maskinproblemen kvarstår. Det verkar vara dags för kylarbyte igen. Men vad vet jag? Jag är inte tekniker utan Nautiker - and proud of it!
Avgången är återigen senarelagd. Denna gång på grund av slussen. Men vi skall nog hinna över till Southampton till i morgon bitti. Den som lever får se. Förseningar pga slussen i Zeebrugge är egentligen lika självklara som tidvattnet - och lika regelbundna. Man orkar inte ens hetsa upp sig.
Lika otrevliga som Immigration i Das Vaterland var - lika trevliga var de här i Belgien. Vi satt och fikade och pratade om OS och allt möjligt. Till saken hör också att dessa herrar var betydligt mer skräckinjagande (eller vad man skall kall dem för: 2 m långa och lika breda över axlarna och stooora pistoler) än de där små korvnackade hornblåsande übermenchen till nazistjävlar man hade att göra med igår. Tyska surkålsbönder står inte högt i kurs hos mig just nu som ni märker.
Simple Minds - "Up on the catwalk" i bakgrunden

1 kommentar:

Anonym sa...

Surkålsstinna hornblåsare ska det vara om man ska var korrekt! Ordnung muss sein unter den Linden.

Heil Berven