lördag 9 augusti 2008

Zeebrugge

Wandelaar pilot


2:a anlöpet. Man börjar bli less på att åka omkring som en feeder-båt. Alla skall försöka hunsa en, ställa orimliga krav och annat. Då känns det bra att ryta till. I vanliga fall är jag en snäll människa och har väldigt lång stubin (explosionen blir stor och kortvarig), men vissa människor har en förmåga att få mig att tända till. Det gäller framförallt lotasr som tror att de tar över kommandot. Många är ödmjuka, men den som som tror att han bestämmer får veta det omgående.
Antwerpen visade sig från sin allra sämsta sida, horisontellt spöregn och kastbyar. Hela eftermiddagen fick vi ha bogpropellern igång för att hjälpa till att trycka in bogen som hade en förmåga att vilja ta sig över till andra sidan hamnbassängen, trots extra trossar. Lagom till avgången börjar sedan någon liten slags halv-Hitler på port-operations att härja och skrika och bestämma - och då härjade jag tillbaka och skrek mer och bestämde över honom. Så jag fick som jag ville i alla fall. HA!
Resan tillbaka nerför exotiska (känn ironin) Schelde River gick utan problem, men tog tid. Tillbaka till Zeebrugge igen i morse kl 03:00, och sedan fick man sova.
Nu skall vi faktiskt ligga här hela långa dagen, och förmiddagsskiftet även i morgon, så det lutar åt ett besök i Knocke-Heist i eftermiddag, samt en middag iland med min bättre hälft.

Bogpropeller:
Tvärskepps monterad (observera särskrivningen) propeller i fören på fartyget som underlättar manövreringen sidledes.

Feeder-båt:
Mindre båt som "samlar - eller distribuerar" last till icke feeder-båt. Den hämtar och lämnar last i mindre hamnar där vi inte kommer in - typ.

Frankie Goes To Hollywood - "Welcome to the pleasuredome" i bakgrunden

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hur många skrykliga sjökort blev det?
When in danger or in doubt run in circles scream and shout!
Ha de
Egon

Anonym sa...

Sjökorten klarade sig den här gången. Endast några förskräckta styrmän närvarande.

Anonym sa...

skönt att ni kan komma av emellanåt o mysa på nån trevlig restaurang:)