lördag 23 augusti 2008

Southampton

Äntligen sista hamnen på denna eviga kustresa. En månad på dagen sedan Suez-transit. Mjukstart i början, men sedan har det tagits tillbaka med ränta. När man arbetar konstant i Nord- och Östersjöfart blir allting så mycket mera stream-linat, och man lär känna alla i hamnarna. Nu kommer man kanske var sjätte månad, och då blir det lite svårare att få samma kontakt med dem. Dessutom har fartyg som trafikerar här uppe oftast lite bättre manöverförmåga än vad en sådan här koloss har. Alltid bogserbåt(ar). Det blir jobbigt i längden.
Hemma i Tjockhult har min lilla gata "Reclaim the street"-fest idag. De stänger av gatan och dukar långbord och tillber Baccus hela kvällen. Och här sitter jag och kan inte vara med. Stackars mig. Arbete en lördagskväll gör ingen lycklig.
Efter avslutad lastning skall vi ha genomsökning av fartyget efter fripassagerare. Det finns alltid någon optimist som tror att de kan smyga över till det förlovade landet i väst på handelsflottans bekostnad. Och hittar man fripassagerarna ombord efter avgång så blir man inte av med dem. Det finns otaliga exempel på hur fartyg åkt omkring i vecko- och t.o.m. månadsvis utan att bli av med sina fripassagerare. Och så vill man ju inte ha det.

Skunk Anansie - "Milk is my sugar" i bakgrunden

2 kommentarer:

FIDELI sa...

Aequam meme´nto rebus in a´rduis serva´re mentem!

Många varma hälsningar bitchen från Tjockhult

Anonym sa...

An nescis, mi fili, quantilla prudentia mundus