lördag 5 juli 2008

Mer förklaring...

Fisk, eller nåt...

Anchorage:
Ankarplats. Typ parkeringsplats där man får ligga och vänta på sin tur.

Köplats:
Som på land. Först till kvarn... Hinner man inte så får man vackert ställa sig i kö. En båt av den här storleken behöver lite kajplats när hon kommer. 230m båt och sedan ytterligare ca 45 meter för att kunna lägga akterrampen (så att lasten kan åka in och ut).
Kö brukar det bli på en del ställen. För mycket båtar och för lite kajplats, helt enkelt.

Fler ordförklaringar följer vid senare tillfällen.
Äntligen verkar vi ha kört ifrån regnperioden i Korea. Himlen är klarblå, vi närmar oss Taiwan Strait med stormsteg. Det går inte så fort som det var tänkt, för Japanströmmen är emot oss. Vi marchar ca 16,5 knop för tillfället. Det släpper förhoppningsvis under eftermiddagen.
Temperaturen närmar sig 30° i vattnet. Order har givits att poolen skall vaskas ur, så att vi kan fylla den under förmiddagen. Hoppas att vädret håller sig så här nu, för tanken är att vi skall grilla i afton. My kind of personalvård.
Fleetwood Mac - "Tusk" i bakgrunden

3 kommentarer:

FIDELI sa...

Ha ha ha, jag min landkrabba som trodde att anchorange är nå´n by eldyl. där borta hos de snedögda. Härligt att va 40 & fortfarande lära sig nya saker. Sänk juu kapten Peter.
Väntar med spänning på fortsättning. P.s. Hoppas att grilleriet satt som en fläskläpp D.s
Dvärgvägens lilla Fuhrer/Bitch (Hamnar jag hos FRA tro?)

FIDELI sa...

pps. Glömde att påpeka om planerna ang våra lilla idyll, Dvärgvägen. Gå in på kommunens hemsida o begrunda vad de tänkt sig, värsta scenariot förslag 3. dds

Anonym sa...

AJ! Ja 3:an var ingen höjdare...