onsdag 30 juli 2008

Voltri

Voltri som stad betraktat är tämligen värdelös. Genoa 15 km bort är metropolen, och det tyckte vi var lite för långt bort från vår egen lilla trygga värld. Det enda Voltri har är en hamn och lite typisk italiensk bebyggelse. Inte finns det mycket att göra heller.
När agenten och alla myndigheter var ombord utfrågade vi dem om en bra - inte dyr, men bra - ristorante, och alla - oberoende av varandra rekommenderar "Il Gigante". Seafood på menyn, så detta lät gott trevligt. Och nere vid waterfronten skulle den ligga också. I hamnen får man inte gå omkring själv, utan måste åka shuttlebuss till gaten. Chauffören frågade vart vi skulle, och då vi svarade"iland och äta" rekommenderade även han Il Gigante.

När vi sitter i taxin för att ta oss in till staden och nämnda ristorante lyckas vi väl få den enda i hela Voltri som inte vet var Il Gigante ligger - och han var taxichaufför. Otroligt! Mamma Mia!

Il Gigante höll verkligen måttet. En precis lagom liten restaurang med utsökt meny. En underbar seafood plate till förrätt, friterade jätteräkor till huvudrätt, och ost efteråt. Fast vid waterfronten låg den inte direkt. Bakom en stor mur utanför entrén fanns en uttorkad flodbädd.

Efter avslutad måltid blev det dags att åka ombord igen, och sedan var det dags för avgång kl 01:00 på natten. Next stop Setubal.

Dag Vag - "Ge Bullen ett ben" i bakgrunden



Inga kommentarer: