lördag 19 juli 2008

Tårarnas Port

Dyningen har helt försvunnit, men det blåser ganska friskt. Överallt lägger sig ett tunt lager av fin sand som förs ut av ökenvinden. Det vita på båten är inte vitt längre, utan brunt. Eller skulle i alla fall bli det om vi inte vaskade hela tiden. Man vågar inte vara ute länge i stöten, för solen biter ordentligt.
Detta blir sista helgen med "Deep-Sea-Mode" på länge. Det har gubbarna insett också, så det blir grillfest igen. Jag tvivlar på att europakusten erbjuder tid till samkväm.
Efter Suez-transit väntar följande hamnar: Piraeus, Voltri (Genoa), Setubal, Bristol, Zeebrugge, Antwerpen, Kotka, Hanko, Göteborg, Bremerhaven, Zeebrugge (igen) och slutligen Southampton innan vi kommer loss igen och fortsätter resan mot Galveston, Manzanillo och Panama.
Fast den turlistan hinner säker ändras flera gånger. Vi har redan haft Valencia och även Gdynia på turlistan ett tag, men inte just nu. Man vet aldrig. Subject to be changed without notice. Ja, ja, vi är ombord, och är kraven inte alldeles för stora så försöker vi tilmötesgå chartern så långt det går.

Stevie Nicks - "I can't wait" i bakgrunden

Inga kommentarer: