lördag 26 juli 2008

Tyrhenian Sea

Kontrollrummet i maskin, samt några genier i arbete


Position ungefär utanför Neapel. ETA Livorno pilots i morgon bitti 0630. Passagen av Messinasundet gick bra. Givetvis mitt i natten. Annars är det faktiskt ganska vackert natt passera där. Nu såg vi bara lite ljus i horisonten. Lots ombord i 1/2 timme och sedan ut på banan igen. Passage av Stromboli några timmar senare. Just nu ligger havet som en spegel. Inte en krusning. Ljumt ute. Enstaka Cumulusmoln vid horisonten. Det ser ut att bli en fin dag.

Huvudmaskin arbetar med 83 RPM. Det är det lägsta (Eller 82 RPM - om man är riktigt tuff) den kan arbeta med axelgeneratorn inkopplad. Under nämnda varvtal måste vi använda hjälpkärra, med de går på diesel, så det försöker vi undvika i mesta möjliga mån.

ETA:
Estimated Time of Arrival. Beräknad ankomsttid.

ETS/ETD:
Estimated Time of Sailing/Departure. Beräknad avgångstid.

Pilot:
Lots. Person med lokalkännedom som skall lotsa oss förbi evenuella faror. Smörjs bäst med kaffe och mat.

Hjälpkärra:
Hjälpmaskin. Extra maskin som används för att alstra el ombord.

David Bowie - "The Jean Genie" i bakgrunden

2 kommentarer:

FIDELI sa...

Hello Captain Calvados!
De var inte igår! Ujujuj va många som är inne o läser om Dina öden o äventyr, undertecknad var 1000 sist. mkt bra med förklaring av termer, kan nog snart sadla om till kapten? Idag ska klanen Jakobsson dra abroad, vi ska till kojan på Åland utan vare sig el el. vatten. Guuuuud va skönt de ska bli! Håller Du ställningarna till havs så ordnar vi de på land!
Sköt om Dig önskar Din väninna Bitchen

Anonym sa...

Kul att Du hittade tillbaka. Jag undrade om ni kanske redan varit iväg, men nu vet jag bättre :o)